info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00

La Provença. Escapada De Falles.


Del 14/03/2025 al 19/03/2025
6 dies
per persona 1190 Queden places lliures
  • Del 14/03/2025
    al 19/03/2025
  • 6 dies
  • Bus
  • Ruta de pobles
  • Clàssic
  • Història

  • David Gimeno

Descripció

La Provença. Escapada De Falles.

L'origen del nom Provença va unit a la conquesta del país per la República Romana. Va ser la primera regió a estar "vinculada" a Roma (Pro-vincire) abans que Juli Cèsar guanyés la resta de la Gàl·lia. És per això mateix que guarda la memòria d'aquells temps en forma de magnífiques ruïnes. El pas dels segles ha anat eixamplant el mite de la Provença, afegint-li l'aventura pontifícia a Avinyó, els poderosos castells de l'edat mitjana, les viles barroques i les seues ordenacions urbanes, "hotels Particuliers" d'una burgesia triomfant. I la Llum de la Mediterrània que tant adoraren els pintors impressionistes. Hem ajuntat tots aquests elements per oferir-vos, fora dels períodes d'afluència massiva de turistes, un recorregut per les joies que guarda el país  a més de sumar la renovada i sempre autèntica Marsella.

Inclou

  • Hotel i desdejuni
  • Itinerari en Bus
  • Assegurança de viatge
  • Guia FPR
  • 2 Mitjes Pensions

No Inclou

  • Tot el que no estigui en l'apartat d'Inclou
  • Entrades als monuments

Opcions

  • Habitació individual + 310 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1190 €


Programació

14 de març. Aix-En-Provence.

Concentració a les 08.00 a Nuevo Centro (antic Expo Hotel). Eixida amb bus a Aix-En-Provence. Hotel al centre d'Aix-En-Provence. Sopar.

 

15 març. Aix-En-Provence.

L'any 122 aC el procònsol Sextius Calvinus la batejà, per les fonts termals, Aquae Sextiae, d'ací Aix o Acs en la nostra llengua. Molts anys després el comte de Mirabeau, fill de la ciutat, provocà un gran nombre d'escàndols amorosos, arribant a ser conegut com "L'huracà". És en el seu honor i no per aquest motiu, que el nom de l'artèria més bella de la ciutat va ser batejada: Cours Mirabeau. Els seus plàtans d'ombra són ja mítics. Fill també de la ciutat és l'inspirat pintor Cézanne. Dedicarem pràcticament el dia a conèixer i passejar per les seues places detenint-nos a la Catedral de Sant Salvador, compendi de tots els temps en la història de la Provença.

 

16 març. Arles.

Arles entra en la Història quan Juli Cèsar va ordenar que les seues galeres salparen de l'en aquell temps port d'Arlate per a prendre a l'assalt Marsella. Alphonse Daudet va definir la ciutat l'any 1869 com "merveilleuse petite ville". Van Gogh va fer anar al seu amic Gauguin a visitar la ciutat per compartir amb ell "l'autre lumière". La ciutat és xicoteta i recollida. La pasejarem descobrint els seus principals racons: el Boulevard des Lices, Saint Trophime, l'Hôtel de Ville, la Place du Forum, el cafè la nuit, el teatre antic i l'amfiteatre romà. Un dia arlesià.

 

17 març. Marsella.

L'any 1423 el capità Romeu de Corbera executà l'ordre del rei Alfons el Magnànim, i trencà les cadenes que protegien el port de Marsella. Hui en dia es troben a la catedral de la nostra ciutat. Hui descobrirem aquesta magnífica ciutat, capital de la Provença i que els nazis arrasaren en part. Ara s'ha reinventat. Visitarem el port on encara els pescadors venen el peix en parades, dominat pel fort de Sant Joan, així com el barri del Panier i l'antiga "Charité" entre d'altres. Sopar.

 

18 març. Avinyó-Orange.

Un dels aqüeductes més ben conservats al món és el que des de segles s'anomena Pont del Gard (segle I),  i està en la llista del patrimoni mundial de la Humanitat. Farem una visita a aquesta meravella del món antic. Després anirem a Avinyó, la Roma del Roine. Conta la llegenda que Avinyó, Avenio en el passat, la ciutat del riu i el vent violent, va ser fundada el segle II aC sobre els detritus acumulats per una riuada del Roine mentre bufava el Mestral. Lawrence Durrell ja advertí que "Avinyó pertany als Papes, com Venècia als duxs" i Stendhal de tornada d’un viatge pel sud d’Europa deixà escrit que "té un caràcter italià i invita a viatjar per Itàlia". Visitarem la xicoteta Roma del Roine que va ser Santa Seu i cort pontifícia al segle XIV. Henry James va dir d'Orange que "no existeix al sud de França vestigis més grandiosos" i el rei Lluís XIV va afirmar que "és la muralla més bella del meu regne". Considerat un dels teatres millor conservat d'Europa, el d'Orange, va ser construït en època d'August, també el visitarem. Després tornarem a l’hotel. 

 

19 març. Dia de tornada a València. Pont Du Gard.

Eixirem de bon matí per recôrrer la ruta que ens portarà a València. De camí visitarem la famos Pont du Gard, aqüeducte romà que portava l'aigua a la colònia Nemausus (Nimes).

 

HOTELS

 Aix - En - Provence   Hotel Escaletto Aix 3*

 




Visitarem